Staffipäivä

Staffipäivä on staffikansan yhteinen, vuosittain järjestettävä hyvän mielen tapahtuma, jonne kaikki rodun harrastajat ja rodusta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Staffipäivän ajankohta julkaistaan Ajankohtaista-sivulla.

Staffipäivässä järjestetään epäviralliset Nuori Staffi- ja Virkeä Veteraani -näyttelyt sekä muuta ohjelmaa, kuten lajiesittelyjä ja -kokeiluja. 

Nuori Staffi -kilpailun säännöt 

Nuori staffi -kilpailu on epävirallinen näyttely alle 18 kuukauden ikäisille, FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestössä rekisteröidyille staffordshirenbullterriereille, jotka on tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla. Urokset ja nartut kisaavat omissa, iän mukaan määräytyvissä luokissa. 

Urokset

Patukat 0–7 kk 

Koipeliinit 7–10 kk 

Pahikset 11–13 kk 

Machot 14–17 kk 

Nartut

Pikkupullat 0–7 kk  

Rimppakintut 7–10 kk 

Pissikset 11–13 kk 

Pimatsut 14–17 kk 

Tuomari valitsee jokaisesta luokasta neljä parasta koiraa. Luokkavoittajat jatkavat paras uros- tai paras narttu -kilpailuihin. Paras uros ja paras narttu kilpailevat kisan voitosta. Jokainen koira saa kirjallisen arvostelun.  

Virkeä Veteraani -kilpailun säännöt 

Virkeä veteraani -kilpailu on epävirallinen näyttely yli 7 vuotta vanhoille vanhoille, FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestössä rekisteröidyille staffordshirenbullterriereille, jotka on tunnistusmerkitty Kennelliiton hyväksymällä tavalla. Hammaspuutokset eivät estä osallistumista. Myös kastroidut urokset voivat osallistua. Urokset ja nartut kisaavat omissa, iän mukaan määräytyvissä luokissa. 

Urokset

Ikinuoret miehet, 7 v– alle 10-vuotiaat  

Teräsmiehet, yli 10-vuotiaat 

Nartut 

Ikinuoret leidit, 7 v–alle 10-vuotiaat 

Rautarouvat, yli 10-vuotiaat 

Tuomari valitsee jokaisesta luokasta neljä parasta koiraa. Luokkavoittajat jatkavat paras uros- tai paras narttu -kilpailuihin. Paras uros ja paras narttu kilpailevat kisan voitosta. Jokainen koira saa kirjallisen arvostelun. 

Virkeä Veteraani -kilpailussa palkitaan myös kilpailuun osallistuva, iältään vanhin staffi, nimikkeellä TeräsStaffi.  TeräsStaffina palkittavalta ei edellytetä sijoittumista kilpailussa. 

Molemmissa kilpailuissa lisäksi nämä palkinnot:

Staffein pari

Staffein pari -kilpailussa kilpailevat parit, jotka muodostuvat kahdesta mahdollisimman samannäköisestä koirasta. Parikilpailuun ilmoittaudutaan tapahtumassa paikan päällä. 

Paras pää  

Tuomari valitsee jokaisesta luokasta yhden jatkoon kilpailemaan parhaasta päästä. 

Paras kasvattaja  

Paras kasvattaja valitaan niiden kasvattajien kesken, joilla vähintään kolme koiraa osallistuu kilpailuun. 

Staffipäivässä noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä rokotusmääräyksiä.

Kaikilla tapahtumaan osallistuvilla koirilla on oltava mukanaan rokotustodistus.