Staffi

Staffi on toiminnan koira, joka sopii aktiiviselle, vastuuntuntoiselle ja liikunnalliselle ihmiselle. Staffi haluaa olla mukana ja osallistua kaikkeen, mihin omistajansakin.

Koira agilityradalla.

Energinen ja ihmisiä rakastava

Staffi on energinen ja ihmisiä rakastava. Se tekee kaiken tunteella ja ”sata lasissa”, niin pusujen antamisen kuin treenaamisen. Staffi tarvitsee ihmisen läheisyyttä ja huomiota.

Staffit eivät pääsääntöisesti ole herkkähaukkuisia. Ne ottavat vieraat riemuiten vastaan ja rakastavat kaikkia ihmisiä. Rotu on ihmisille avoin ja ystävällinen. Aggressiivisuus tai uhkaava tai pelokas käytös ihmistä kohtaan on hyvin epätyypillistä. Staffin kuuluu olla peloton ja rohkea, avoin ja aktiivinen. Arkuutta ja vihaisuutta pidetään luonteessa virheinä. Staffilla kuuluu olla myös hyvä hermorakenne ja kova kivunsietokynnys.

Staffi on kokoonsa nähden vahva koira – lihaksikas, toimelias ja ketterä. Sen tapakasvatuksesta on tärkeää huolehtia. Se ei sovellu missään tilanteessa perheen pienimpien ulkoilutettavaksi.

Staffi sopii seura-, harrastus- ja perhekoiraksi ja on erittäin suosittu näyttelykoira. Rotu ei ole jakautunut erillisiin käyttö- tai näyttelylinjoihin.