Pentuvälitys

Staffiyhdistyksen pentuvälitys auttaa löytämään pennuille hyvän ja vastuullisen kodin. Palvelu on tarkoitettu kasvattajille, joilla on kennelnimi ja jotka ovat Staffiyhdistyksen jäseniä. Pentua etsivät näkevät välitettävinä olevat pennut tältä sivulta. Välitämme vain Suomessa kasvatettuja ja rekisteröityjä pentueita. 

Staffipentue
Staffipentu: Zesiro_Annamari Sundgren

Tällä hetkellä yhdistyksellä ei ole pentuja välitettävänä.

Pentuvälityksen  ehdot

Pentueen vanhempien tulee olla terveystutkittuja ennen astutusta.  

Molemmilla vanhemmilla tulee olla Kennelliiton viralliset, voimassa olevat PEVISA-ehtojen mukaiset tutkimustulokset lonkista ja silmistä. Lisäksi yhdistys suosittelee molemmilta vanhemmilta virallisia tutkimustuloksia kyynär- ja polvinivelistä. 

Vähintään toisen vanhemmista tulee olla todettu geenitesteillä L2HGA- ja HC-terveeksi tai sen tulee olla todistettavasti perinnöllisesti terve. Jos pentueen vanhempia ei löydy Staffiyhdistyksen ylläpitämältä listalta, vähintään toisesta vanhemmasta on toimitettava geneettisen statuksen todentavat dokumentit jalostustoimikunnalle. 

Kaihia sairastavien vanhempien pentuja ei välitetä. 

Astutuksesta täytyy olla vähintään viisi viikkoa tai nartun tiineys täytyy olla ultraäänitutkimuksella todettu.   

Kasvattaja sitoutuu liittämään kasvattamiensa pentujen ostajat Staffiyhdistyksen pentuejäseniksi, jos saa heiltä siihen luvan. Kasvattaja vastaa pentuejäsenten tietojen toimituksesta yhdistyksen jäsensihteerille. 

Pentuvälitykseen eivät pääse kasvattajat,  

  • joilla ei ole kennelnimeä 
  • jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä 
  • jotka rekisteröivät yli 50 pentua vuodessa rotuun katsomatta 
  • jotka astuttavat toistuvasti narttuja alle 10 kuukauden välein. 

Pentuvälitykseen eivät pääse pentueet, jotka ovat syntyneet tai rekisteröity ulkomailla. Tämä koskee myös pentuja tai pentueita, jotka on myöhemmin rekisteröity Suomeen. 

Pentuvälityksen yhteystiedot  

Jenni Sandell
pentuvalitys@sbty.fi
044 967 5035 (klo 16–19) 

Toimita pentuvälittäjälle välitettävien pentujen tiedot ja pentueen vanhempien rekisterinumerot. 

Jos L2HGA- ja HC-testitulosta ei löydy yhdistyksen listauksesta, todistus tulisi toimittaa listauksen ylläpitäjän lisäksi myös pentuvälittäjälle tiedoksi.