Jalostusneuvonta

Staffordshirenbullterrieriyhdistyksen jalostustoimikunta kannustaa avoimeen ajatustenvaihtoon ja tarjoaa jalostusneuvontaa yhdistyksen jäsenille. Jalostusneuvonnan tavoitteena on auttaa ja opastaa uusia kasvattajia sekä palvella ja ohjata kaikkia rodun kasvattajia, kun he suunnittelevat jalostusyhdistelmiä.

Staffipentue
Staffipentu: Zesiro_Annamari Sundgren

Jalostustoimikunta pyrkii selvittämään jalostukseen suunniteltujen staffien terveystietoihin liittyvät taustat mahdollisimman perusteellisesti, jotta yhdistelmän suunnittelussa vältyttäisiin turhilta terveysriskeiltä. Vastuu kasvatustyön tuloksista on kuitenkin aina kasvattajalla itsellään. 

Suunnitteletko pentuetta staffinartullesi?  

Onko narttusi

  • perusterve ja kaikkiruokainen ilman olennaisia vikoja tai arkielämää haittaavia sairauksia
  • virallisesti terveystutkittu (kyynärpäät, polvet, lonkat, silmät) ja tutkimustulokset vähintään rodun keskiarvoa
  • L2HGA- ja HC -vapaa joko tutkimustulosten perusteella tai osoitettavissa aukottomasti vanhempien tai isovanhempien tietojen perusteella
  • vähintään 2-vuotias aiottuna astutusajankohtana
  • palkittu virallisessa näyttelyissä tai saanut muita mainitsemisen arvoisia meriittejä
  • luonteeltaan sellainen, että saman luonteiset pennut olisivat ilo tuleville omistajilleen?

Alkuun päästäksesi tutustu  

Yhdistyksen jäsenenä voit myös tehdä pentuesuunnitelmastasi jalostustiedustelun oheisella lomakkeella. Täytä lomake huolellisesti ja toimita se jalostustoimikunnalle osoitteeseen jalostus@sbty.fi hyvissä ajoin, mielellään noin kolme kuukautta ennen odotettua juoksua.  

Jos toivot ohjausta vaihtoehtoisten urosten välillä, kerro oma näkemyksesi nartun hyvistä ja huonoista puolista ja mitä erityistoiveita sinulla on uroksen suhteen. Jalostustiedustelu on jäsenille maksuton ja siihen vastataan aina kirjallisesti mahdollisimman pian. Huomaa, että päätöksen uroksen antamisesta astutukseen tekee kuitenkin uroksen omistaja, ja osapuolet hoitavat itse astuttamiseen liittyvät käytännön järjestelyt. Jalostustoimikunta suosittelee myös Kennelliiton kasvattajasitoumuksen allekirjoittamista. 

Jalostustiedustelulomake